Bajban a magyar autóipar

A magyar autóipar növekedését egyre inkább korlátozza a munkaerőhiány a PwC Magyarország autóipari beszállítói felmérése szerint. A vállalatoknak már számos alkalommal kellett visszautasítaniuk megbízást, mert nem volt elegendő dolgozójuk, aki elvégezte volna a munkát, így összességében a termelés növekedésének gátjává vált a probléma. A munkaerőhiányt valamelyest enyhítheti a robotizáció.

A legnagyobb magyar gyártók válaszoltak

A PwC felmérést jellemzően nagy – 500-nál több főt foglalkoztató – és közepes vállalatok töltötték ki, így kutatásunkban a gazdaság szempontjából is meghatározó szereplők válasza van többségben. Az ellátási láncban elfoglalt helyük szerint a válaszadók több mint fele első szintű (Tier 1) beszállító, vagyis közvetlen kapcsolatban állnak az autóipari vállalatokkal. A köztük lévő együttműködés kiterjedt és jelentősen túlmutat az egyszerű alkatrész-beszállítói kapcsolaton. A tulajdonosi struktúra tekintetében nagyobb számban voltak a többségi külföldi tulajdonossal rendelkezők – arányuk 63% –, amely némileg eltér a magyar iparág összetételétől, azonban a gazdasági teljesítményt vizsgálva, jó lefedettséget kapunk ezzel az aránnyal. A válaszadók több mint 80%-a részben vagy kizárólag exportpiacra dolgozik.

Állandósuló munkaerőhiány áll a növekedés útjában

Magyarországon összességében közel 170 ezer ember dolgozik az autóipari ágazatban, a további bővülésnek a beruházási hajlandóság nem szab gátat, annál nagyobb kihívást jelent viszont az állandósuló munkaerőhiány a PwC felmérése szerint. A rendelkezésre álló új szakképzett munkaerő hiánya a cégek növekedési kilátásaira is közvetlen hatással van, negyedük arról számolt be, hogy létszámgondok miatt utasított már vissza megbízást.

Mindez tehát arra utal, hogy az autóipar növekedésének immár komoly gátat szab a képzett munkaerő hiánya. Az elmúlt hónapokban a feldolgozóipar legnagyobb súlyú ágazata, a járműgyártás már nem igazán tud hozzájárulni az ipar növekedéséhez. A PwC tanulmánya alapján pedig joggal gondolhatjuk azt, hogy a következő időszakban is visszafogja majd a termelés bővülését a képzett munkaerő hiánya.

Magas a fluktuáció, nő a bérigény

Az iparág növekedése, valamint a megfelelő képesítéssel rendelkező munkaerő hiánya miatt az új alkalmazottak felvétele mellett a munkavállalók megtartása is kulcsfontosságú. A munkahelyváltás legfőbb oka a magasabb bér, 58% jelölte meg a fluktuáció okának ezt a tényezőt. Aggodalomra adhat okot, hogy a válaszadók tapasztalata szerint a munkavállalók sok esetben nem keresnek hosszú távra munkahelyet a felmérés szerint.

Az emberierőforrás-gazdálkodás funkció legnagyobb kihívása a felmérésben részt vevő vállalatok szerint a túlságosan magas fizetési igény, kétharmaduk küzd ugyanis a bérezési elvárásokkal. Az új alkalmazottak munkamorálja, a nem megfelelő munkavégzés majdnem hasonló arányban (60%-ban) okoz nehézséget a HR területen. A vállalatok 20%-ának kell szembenéznie azzal, hogy a munkavállalók kevésbé tolerálják a túlórát és a műszakokban való munkavégzést. A teljes kutatási eredmény elérhető itt.

Ukrán munkaerő európai színvonal

Az autóipar számára specializált minőségirányítási ISO/TS 16949 tanúsítvánnyal rendelkező üzem az ukrán Ungwire. A szektor meghatározó szereplői számára jóval kedvezőbb árakat kínálunk a magyarországi gyártási költségekhez képest. A Magyarországon 100 egységért legyártott terméket az Ugwire-nél 70 egységnyi költségen állítjuk elő, vagyis átlagosan 30%-kal olcsóbb gyártással biztosíthatja cége versenyelőnyét.

Kímélje meg vállalatát és erőforrásait a magyarországi munkaerő toborzás nehézségeitől.

Az Ungwire-nél 650 szakképzett munkavállaló folyamatos foglalkoztatásával biztosítjuk partnereink számára a magas színvonalú gyártási feladatok ellátását a lehető legköltséghatékonyabb módon.