Mikor hatékony a gyártósori kiszervezés?

A termelés hatékony átszervezését és a globális ellátási láncok átalakítását hozták magukkal azok a folyamatok, amik a munkaerő piaci környezetet jelenleg is alakítják. A közelmúlt és a jelen meghatározó trendje a munkaerőhiány különösen az ipari szektort sújtja. Erre nyújthat megoldást a kiszervezés is. Azonban az outsourcingnak nem a költségcsökkentés a lényege, hanem az, hogy a vállalat valóban erős, hatékony és profi hátteret tudva maga mögött, teljes figyelmével összpontosíthat a fő tevékenységére. A kiszervezéssel hatékonyabb működésre állhat át az Ön termelőegysége is, hiszen számos előnyt biztosít ez a folyamat.

Tudás

A részfeladatok, akár összeszerelés akár gyártási folyamatok sikeres ellátásához egyaránt szükséges a naprakész háttértudás biztosítása, a folyamatos rendelkezésre állás és a munkafolyamatok hatékony szervezése. Az outsourcing szolgáltatók komoly energiákat fektetnek munkatársaik állandó képzésére, igénybevételük esetén a szakmai tudásnak hatalmas bázisához juthat hozzá a megbízó is.

Szervezés

A hatékonyság növelésre úgy is sor kerül, hogy egy-egy terület kiszervezése nem csupán annak stabil és biztonságos ellátását jelenheti, hanem akár más területek kapcsolódó többletfeladatát is csökkentheti.  Másrészről például komoly fennakadást okozhat egy cég életében, ha például a szállítási időszak kellős közepén esik ki a területért felelős kolléga. Amennyiben ez egy outsourcing szolgáltató munkatársával történik meg, nem kell fennakadástól tartani, hiszen biztosított a helyettesítés és ezzel a folyamatos szolgáltatás. Hiszen az outsourcing szolgáltató nem csupán munkaerőt biztosít, hanem az adott feladat folyamatos ellátására szerződik.

Infrastruktúra

Számos költségtől lehet megszabadulni, amennyiben bizonyos részfeladatokat, gyártási vagy összeszerelési tevékenységet outsourcing szolgáltatóra bízza a cég. A belső munkaerőnek nem csupán az alapvető bérköltségei illannak el ilyenkor, hanem a terület ellátására jutó rezsiköltségek is, a nyersanyag szállítási és raktározási vagy az új berendezések beszerzési költségéről nem is beszélve.

Felelősség

Az outsourcing szolgáltató szerződésben rögzített feltételek mellett látja el feladatát, ezért is fontos megemlíteni, hogy a kiszervezett területtel kapcsolatos felelősség delegálása jelentős előnye a kiszervezésnek. A szerződés rögzíti a feltételeket, így számon lehet kérni a szolgáltatót.

Az Ungwire optimális megoldás

A munkaerőpiac beszűkülése és a munkabérek emelkedésének hatásai már a közelmúltban is, de a jelenben is egyre fokozódóan érzékelhetőek. A kereslet a jól képzett, tehetséges munkaerő iránt várhatóan a közeljövőben sem fog csökkenni.

Egy jól kiválasztott outsourcing partner hatékonyan segíthet a folyamatok optimalizálásában, szinten tartásában és folyamatos fejlesztésében azzáltal, hogy megosztja vállalatunkkal a naprakész tudással rendelkező, magasan képzett szakembereinek szakértelmét.

Válassza Ön is a kiszervezést, ahelyett, hogy a folyamatos munkaerő toborzási problémák miatt megrendelésektől esne el vállalata!