Száguld a magyar járműipar

A magyar autóipar 2012-ben 107 ezer embert foglalkoztatott és 4 500 milliárd forinttal járult hozzá a magyar GDP-hez a KSH adatai szerint. Az iparágban foglalkoztatottak száma az azóta elmúlt öt év alatt 54%-kal emelkedett, míg a járműipari termelés értéke 82%-kal nőtt 2012-höz képest.

Ahogy a számok is mutatják, jelentős fejlődés zajlik a szektorban, a jelenleg is tartó felívelő tendenciáit pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a napokban bejelentett új BMW gyár Debrecenbe telepítése.

A válság utáni öt év a magyar járműipar egyik legszebb felívelő időszaka volt. Nemcsak a hazánkban tevékenykedő nemzetközi vállalatoknál, de a magyar beszállítóknál is hatalmas ütemű a fejlődés. Számos tényező alakítja az autóipari trendeket jelenleg is.

Növekvő nyomás a beszállítókon

A levegőszennyezési szabályváltozások és a digitális fejlődés teljes egészében megváltoztatja a vásárlók elvárásait és a gyártást is. A magyar beszállítók számára a digitalizációs hatások okozzák igazán a hétköznapok változásait.  A termelés és a minőségbiztosítás digitális követhetősége ugyanis újabb és újabb beruházási és oktatási követelmények elé állítja a beszállítókat a szűkülő források ellenére. A beszállítóknak muszáj alkalmazkodniuk nemcsak a globális autóipari piaci változásokhoz, de a régióban egyre fokozódó munkaerő hiányos piaci környezethez.

Kiszervezéssel növelhető a hatékonyság

Csak azok a vállalatok őrzik meg versenyelőnyüket, amelyek képesek lépést tartani a gyorsan változó piaci környezet követelményeivel. Hiába az egyre fokozódó munkaerőhiány nyomása, egy világméretű cég nem engedheti meg magának az emiatt felmerülő kapacitás kiesést. A kiszervezéssel sok cég oldhatja meg felmerülő gyártási problémáit.

A Kárpátalján működő Ungwire Kft. referenciái, ISO tanúsítványa és termelési statisztikái mind azt bizonyítják, hogy európai színvonalú gyártási és összeszerelési munka folyik az üzemben. Az itt előállított termékek a lehető legszigorúbb nemzetközi minőségi követelmények szerint készülnek.

Nemzetközi szintű megbízhatóság

Az autóipar szigorú minőségi elvárásainak csak folyamatos, magas színvonalú alkatrészgyártással lehet megfelelni, amiket az Ungwire üzem évek óta teljesít. A folyamatosan magas minőség biztosítása teszi lehetővé azt, hogy üzemünk a Ford és a Volvo beszállítójaként működhessen.

Közel 600 munkavállalónk tudását komoly képzési rendszer keretében folyamatosan fejlesztjük, egyrészt, hogy a folyamatosan fejlődő követelményeknek eleget tehessünk, másrészt mert nemcsak autóipari, hanem egyéb ipari terület gyártási feladatait is vállaljuk.