Van-e válasz a magyar ipart fojtogató munkaerőhiányára?

Egyre többet hallani arról, hogy lassan képtelenség munkaerőt találni egyes munkakörökre és a probléma nem, hogy megoldódni látszana, de a statisztikák szerint egyre csak nő. Erről a tendenciáról és a lehetséges megoldásokról Kamarás Csabát az Ungwire Ltd. tulajdonosát kérdeztük.

Ma már mindennapos jelenség, hogy a hazánkban működő nagyvállalatok és multinacionális cégek munkaerőhiánnyal küzdenek. Nagy létszámú összeszerelő üzem vezetőjeként hogyan látja ezt a helyzetet?

A helyzet sajnos még annál is rosszabb, mint amiről a hírek beszámolnak. A KSH jelenleg 80 ezer betöltetlen állást tart nyilván Magyarországon, de a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint közel 200 ezer munkavállaló hiányozhat csak a versenyszférából.

Ha konkrét eseteket akarok hozni, akkor elég megemlíteni azt a papíripari céget, amelyik azért nem indult egy versenykiíráson, mert egyszerűen nem volt embere, hogy beállítson egy második műszakot. Vagy ott vannak a nagy fuvarozócégek, ahol állnak a kamionok a telephelyen, mert nincs sofőr rájuk. Gödöllőn, Sárváron és Tabon pedig több multi cég (Flex, Lear) is bezárta telephelyeiket, ahogy az a médiának köszönhetően nyilvánosságra került.

Milyen hosszú távú következményekre kell felkészülni, ha állandósul a munkaerő piac jelenlegi helyzete?

Véleményem szerint ez oda fog vezetni, sőt már most is látszanak ennek komoly jelei, hogy elmarad a forgalom, a cégek megrendelésektől esnek el így csökken a versenyképességük. A megrendelők elpártolnak, megcsináltatják más országokban a munkát.

De a legrosszabb, ami minden cégvezető rémálma, hogy visszamondják a megrendeléseket a partnerek, mert képtelenek legyártani a megfelelő mennyiséget.

Sok cég akár csőd közeli helyzetbe is kerülhet a kieső forgalom eredménye képen.

Állandósul a túlóraspirál, ami azt jelenti, hogy a meglévő dolgozók túlterhelésével próbálják pótolni a hiányzó munkaerőt. Emiatt azonban kifáradnak a munkatársak, mert elérik a teljesítőképességük határát, amitől egyrészt romlik a minőség, másrészt növekszik az elvándorlás a cégtől.

Hogyan próbálják a cégek a túlóraspirálon túlmenően megoldani a problémát?

Folyamatos fizetésemeléssel igyekeznek megtartani a munkaerőt és új embereket szerezni, ami a bérköltségek ismeretében igen drága megoldás. Ami még rosszabb, hogy egymástól csábítgatják a munkaerőt. Sokszor hajlandóak vagyonokat elkölteni toborzócégeknél is, legtöbbször szerény eredményekért cserébe.

Egy ilyen helyzetben milyen megoldást lát célravezetőnek?

Semmiképp nem javaslom magas bér és toborzási költségek mellett tovább kísérletezni a megfelelő kvalitású és számú munkaerő megtalálásával, hiszen ez nemcsak pénz, de rendkívül időigényes folyamat is. Egy ilyen helyzetben pedig a cégeknek nincsenek hetei, hónapjai a probléma kezelésére, ennyi idő alatt még egy csőd közeli állapot is kialakulhat megoldás hiányában. Így viszonylag gyorsan tudnak a magyarországi telephelyű cégek hirtelen kapacitást bővíteni. Reális módszer lehet a kiszervezés, aminek szintén magas lehet a költsége, de azonnali megoldást nyújt. A kiszervezés költségei radikális mértékben csökkenthetők, ha egy szomszédos, EU-n kívüli országban működő partnerrel sikerül szerződnünk. Ukrajnában jelenleg bőven van kapacitás, nincs munkaerőhiány, ezért oda még szállítással, vámolással együtt is megérheti kiszervezni  a munkát. A gyártás minősége pedig európai színvonalú például az Ungwire Ltd.-nél, amit a Ford és a Volvo évtizedes partnersége is bizonyít.

650 fővel üzemelő gyárunk, 8 éve oldja meg a magyarországi cégeket fojtogató munkaerő problémát és még mindig rendelkezünk szabad kapacitással. A nem automatizálható, kézimunkára épülő tevékenységeket mindenképpen érdemes kiszervezni hozzánk.

Kinek éri meg az ilyen munkakiszervezés?

Azoknak a hazai vállalatoknak, akik fokozottan ki vannak téve a létszámingadozás szorításának megéri a kiszervezés mellett dönteniük.  Ha munkafolyamataik között jelentős mértékű az összeszerelési feladat és minimum 80-100 fő munkaerőhiány kockázatától szeretnének megszabadulni, akkor az Ungwire Ltd. optimális választás.

A két legfontosabb ok, amiért a magyar cégeknek érdemes velünk dolgozni az, hogy megoldódik a munkaerőhiány okozta nehézségük emellett költségcsökkentést tudnak realizálni. Itt Kárpátalján ugyanis átlagosan 30%-kal olcsóbban készül el ugyanaz a munka, mint Magyarországon, minden költséget beszámítva.

Hogy zajlik a munkakiszervezés?

Ez tulajdonképpen egy olyan bérmunka tevékenység, amely a hazai cégek gépparkjának áttelepítésével jár. Ehhez szükséges a két cég közötti szoros kapcsolat kialakítása. Első lépésként a személyes találkozókra, az igények és szükségletek felmérésére, majd az oda-vissza gyárlátogatásra kerül sor. Ezt követően felkészülünk a projektre és elvégezzük a szükséges számításokat.

A végső lépés pedig a géppark áttelepítése, ezt követően, illetve a feltételek szerződésben történő rögzítése után indulhat a közös munka. Ezután folyamatos kapcsolattartás mellett dolgozunk.